50 jaar ECT: altijd in beweging!

Onder luid applaus van bijna 1.000 genodigden beklom CEO Leo Ruijs het podium. 50 jaar ECT. Tijd voor een feestje in Rotterdam.

In 1966 deed het containerschip de Fairland voor het eerst de Rotterdamse haven aan. Tot die tijd werden stukgoederen vervoerd in kisten, kratten, vaten of balen. Met de komst van de Fairland brak er een nieuw tijdperk aan. Het tijdperk van de container, die de wereld van de logistiek deed veranderen. Met de komst van deze Fairland – welke destijds 226 containers kon vervoeren -, is feitelijk het succes van de container in Rotterdam begonnen. ECT werd pionier en innovator op logistiek en technisch gebied. En nu ontvangt ECT zelfs schepen met een capaciteit van bijna 20.000 containers.

column-81

Je moet als ondernemer goed en snel blijven innoveren, anders verlies je ‘het spel’

Niemand minder dan Minister Melanie Schultz sprak de genodigden toe. Zij ziet Nederland als testland voor mobiliteit. En daar kan ook de komende vijftig jaar ECT volop deel van uitmaken. Burgemeester Aboutaleb ondersteunt deze visie. Niet voor niets is hij voorstander van The Next Economy Roadmap, een visie voor de komende 10 jaar om vanuit onze regio goed te kunnen inspelen op nieuwe uitdagingen. Volgens hem wordt elke onderneming een groene onderneming. Ook ECT moet snel en goed blijven innoveren, want anders verliest het bedrijf ‘het spel’. Kijk maar eens naar een bedrijf als Nokia. Dat mag niet gebeuren. De toekomst is nu aan Internet of Things, 3D printing en truck platooning.

ECT mag terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest. Met een wit puntje gehaktbal van de Ballentent liep ik verder door de RDM loods om gezellig bij te praten met ambassadeurs van de Rotterdamse Haven. ECT (de parel in de kroon van Hutchinson Port Holdings) is met haar 2.000 medewerkers een belangrijke werkgever voor onze regio en een boegbeeld voor onze Haven. In de afgelopen vijftig jaar behandelde dit bedrijf meer dan 150 miljoen containers. Als je de lengte daarvan zou aaneenschakelen, dan kun je daarmee 22,5 keer om de aarde. ECT blijft altijd in beweging. Op de volgende 50 jaar!

ect50 jaar ECTjubileum-ect

Website ECT