Een oude dame die aan renovatie toe is

Met 75 jaar is ‘onze tunnel’ de oudste tunnel van ons land. De ‘oude dame’ is aan renovatie toe. De aantasting van het beton wordt hersteld en de tunnel aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid, zodat we er in de toekomst weer vele jaren van kunnen genieten.

Het is zover. De Maastunnel is voor twee jaar dicht. Dat wil zeggen: van noord naar zuid. Van zuid naar noord blijft de tunnel open zodat het Erasmus Ziekenhuis bereikbaar blijft. Eén buis openhouden in beide richtingen is niet veilig. Als er dan een ongeluk in de tunnel gebeurt, staat alles vast en kunnen de hulpverleners er niet bij. Dus één jaar gaat de ene buis dicht, en het andere jaar de andere. De fiets- en voetgangerstunnel blijven tijdens de renovatie open.

Ken je de mooie elektronische fietsen van GoBike al? Of de hippe fietsen van Obike?

Er wordt alles aan gedaan om de stad goed bereikbaar te houden, maar met de sluiting van de Maastunnel moeten de circa 9.000 automobilisten die er tijdens de avondspits van noord naar zuid doorheen rijden, toch een andere weg zoeken. Daarom geldt er een aanbod voor automobilisten die tot nu toe door de Maastunnel reden en tijdens de renovatie in de avondspits de andere oeververbindingen vermijden. Ze kunnen de eerste drie maanden vier euro per spitsmijding ontvangen, tot wel 80 euro per maand. Denk eens aan de fiets, het openbaar vervoer, reizen over water of reizen buiten de spits. Je auto ’s ochtends parkeren op Zuid en naar de binnenstad rijden met een gehuurde fiets kan ook heel leuk zijn. Of een tochtje met een snelle watertaxi is ook geen straf. Ken je de mooie witte elektronische fietsen van GoBike al? Ook traditionele fietsen van Obike zijn overal te vinden op een online kaart in de app. Je herkent ze aan hun fris grijs en oranje kleur. Buig het positief om en ervaar de stad eens op een andere manier.

Kijk even op www.maaster.nu of op www.maastunnel.nl en je weet alles. Samen houden we onze regio bereikbaar!

Website van GoBike