Boerderij 2.0

Over een tijdsbestek van ongeveer 40 jaar is het aantal agrarische bedrijven op Voorne-Putten teruggelopen van circa 1.000 naar ongeveer 200. De helft van die 200 wordt aangemerkt als ‘blijver’ en de andere helft als ‘wijker’. Dit houdt in dat er al veel prachtige boerderijen een andere bestemming hebben gekregen of in de toekomst nog moeten krijgen.

Jan Zeelenberg uit Oudenhoorn heeft een prachtig levenswerk achtergelaten in de vorm van een naslagwerk over de boerderijen op Voorne-Putten. Velen van die panden kennen allang geen agrarische activiteiten meer en voor je het weet verpaupert zo’n prachtig historisch pand. Sommigen zijn goed te redden, andere eigenlijk niet. En ja, wat zet je er dan voor in de plaats?

oude-pand-dorpsweg-47-oudenhoorn

Leen Keijzerwaard uit Oudenhoorn wist hier wel raad mee. Hij zag de oude boerderij aan de Dorpsweg 47 in Oudenhoorn, die sinds 1982 aan de landbouw was onttrokken. De eens zo prachtige “Hoeve Pergamon” was rijp voor sloop en Leen wilde iets op dat perceel plaatsen ‘in lijn’ met de historie en de omgeving. Architect Arno de Ruiter ging ermee aan de slag, geïnspireerd door leermeester Han de Kluijver. Als een soort Howard Roark uit de wereldberoemde klassieker The Fountainhead, vormde Arno zijn gedachten om in tekeningen. Resultaat: een schitterende boerderij 2.0.

nieuw-pand column-80

Heeft u het nieuwe pand van Assurantiekantoor Keijzerwaard al bewonderd? De drie generaties Keijzerwaard (Jan, Leen en David) mogen er samen met hun team trots op zijn. De locatie Dorpsweg 47 Oudenhoorn is een goed voorbeeld op welke manier je een boerderij die niet meer te redden valt, kunt omvormen tot iets compleet nieuws. Veel glas. Een mooi open transparant concept. Erachter ligt nog een geschikt perceel voor het plaatsen van zonnepanelen. Het bedrijf van Keijzerwaard is door de jaren heen gegroeid met een prachtig team van specialisten met een breed scala aan dienstverlening. Een soort financiële huisarts. De volgende generatie – in de persoon van David – is er klaar voor. Ik heb het al gezien: David ‘begrijpt het’, net zoals zijn vader en opa. Assurantiekantoor Keijzerwaard: veel succes!

Website Assurantiekantoor Keijzerwaard