Daar gáát ze!

Er is een soort nieuws dat je intuïtief voelt aankomen maar het liefst niet wilt horen. Je weet dat het er een keer aankomt, maar tegen beter weten in hoop je dat het nog lang weg blijft. En dan opeens is dat nieuws er toch. Dat gevoel had ik bij de bekendmaking van het vertrek van Wethouder Christel Mourik. Tegelijkertijd ben ik blij voor haar en gun ik Christel deze prachtige vervolgstap van harte. Zij wordt directeur openbaar vervoer bij de MRDH. Dat kan zij als geen ander.

Door de samenwerking in tal van projecten raakten we de afgelopen tien jaar goed op elkaar ingespeeld. Van nieuwbouw De Levende Steen tot Ondernemersfederatie Spijkenisse. En van Verkeersonderneming, Bestuurskamer Zuidwest tot OnOvOn, het platform voor een betere samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs. Christel is een ondernemend bestuurder, toont lef en durft te kiezen. Daarmee maakt zij het verschil voor Nissewaard en Voorne-Putten Haven.

Lobby massaal maken is haar onderscheidend kenmerk

Van MRDH, Provincie, Waterschap tot Havenbedrijf. Iedereen kent de kracht van Christel. “Lobby massaal maken” is haar onderscheidend kenmerk. Voor Christel is Nissewaard een stukje van haar identiteit en bezieling. Ze zorgt dat de zaken die ertoe doen op de agenda komen. Christel houdt vervolgens iedereen scherp. Met het oog op het juiste evenwicht voor korte, middellange- en lange termijn belangen boekte zij vele successen. Van Woonboulevard tot Innovatiekracht. En van Voorne-Putten Werkt tot opening van het Blushus. Stellig twitterde ze: “Mooi om erbij te zijn!”. Ook heeft ze de basis gelegd voor een toekomstige extra oeververbinding voor Voorne-Putten. Niet voor niets dragen veel mensen haar op handen. Voor onze regio is het slecht en goed tegelijk dat ze vertrekt. Slecht, omdat ik nog moet zien welke bestuurder het van haar kan overnemen met zoveel ondernemerschap en bezieling voor onze regio. Goed, omdat ze bij de MRDH als geen ander de belangen van onze regio kan vertegenwoordigen. Maar, na elf prachtige jaren is het ook weer eens tijd voor een frisse vervolgstap. Nissewaard verliest een krachtig en professioneel bestuurder. Bij de MRDH mogen ze de vlag hijsen!