Eerst de vent en dan de tent

Hij zag het destijds helemaal zitten. Een prachtige horecagelegenheid midden in het Bernissegebied. Daar hoorde een nieuw concept bij: De Saté Plank. Het werd een daverend succes: Plaszicht.

Van heinde en verre kwam men naar Restaurant Plaszicht aan de Oud Hoenderhoeksedijk midden in het Bernissegebied. Gerard Flaes begreep het. Hij en zijn team maakte er een daverend succes van. Helaas overleed Gerard. En het succes was over. Andere ondernemers kwamen. Maar er is een oud gezegde: “Eerst de vent en dan de tent”. Een goed product moet je combineren met ‘geven en gunnen’. En als het aan die X-factor ontbreekt, dan wordt het nooit wat.

Plaszicht kreeg een andere naam. Het werd La Campagne, maar het werd nooit meer een echt succes. Al jaren staat het pand leeg en het is inmiddels verpauperd. Zonde van zo’n prachtige locatie. Het Recreatieschap heeft te lang er niets mee gedaan, ondanks aandringen vanuit Gemeente Nissewaard. Maar goed, het Recreatieschap valt tegenwoordig onder Staatsbosbeheer. Wethouder Martijn Hamerslag en een paar goede ambtenaren van onze gemeente hebben het nu voor elkaar dat er ruimte wordt geboden aan ondernemers met visie. Trudy Leerschoon is de relatiemanager bij Staatsbosbeheer en kijkt reikhalzend uit naar alle verfrissende ideeën.

Staatsbosbeheer kijkt reikhalzend uit naar alle verfrissende ideeën

Er is dus weer ruimte om te ondernemen, midden in De Bernisse. Eigenlijk moet het oude Plaszicht gewoon tegen de vlakte en moet je er een compleet nieuwe formule neerzetten. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat het gebied aantrekkelijker wordt door ‘doorzichten’ te verbeteren, steigers te plaatsen en een natuurspeeltuin aan te leggen. De Bernisse is een groengebied met potentie. Jaarlijks bezoeken meer dan 130.000 mensen dit gebied. Zou er dan eindelijk een soort Boathouse Bernisse komen? Met een heerlijk terras aan het water? Een nieuw concept moet toch mogelijkheden bieden voor alle recreanten, fietsers en de zakelijke markt? Tot eind februari hebben we de tijd om de plannen in te leveren. Vóór de zomervakantie wordt er ‘gegund’. Ik ben heel benieuwd naar de ondernemersplannen. Maar alles staat of valt met ‘eerst de vent en dan de tent’.