Farm Frites: inspiratie op locatie

“Dat wordt nooit wat” kreeg Gerrit de Bruijne te horen toen hij 45 jaar geleden als boer begon met de productie van frites. Hij kocht ‘tweedehands spul’ om frites mee te maken en een volkswagenbusje. Hij ging aan de slag en bewees het tegendeel.

Ruim vier jaar geleden mocht ik De Bruijne senior interviewen op het podium in De Stoep. Hij deed toen een oproep aan de aanwezige ondernemers om te blijven innoveren. Reden voor een nieuw bezoek aan Farm Frites.

inner-mongolia-linkage-farm-frites_0

Onder de huidige leiding is een wereldwijde strategie en ambitie uitgezet en gebruiken ze de diepgaande aardappelkennis om de wereld te voeden. Elk jaar neemt de wereldbevolking met ongeveer 100 miljoen mensen toe. Om al deze monden te voeden zal de aardappel een nog belangrijkere rol gaan spelen, want dit gewas benut niet veel land, groeit snel en is klimaatbestendig.

column-73-farm-frites

Farm Frites is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 1500 medewerkers met export naar ruim 50 landen en de trots van onze regio

Farm Frites is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 1500 medewerkers met export naar ruim 50 landen en de trots van Gemeente Nissewaard. Naast fabrieken in Nederland, België, Polen, Egypte en Argentinië is Farm Frites nu ook in China actief. Innovatie is iets wat bij Farm Frites in het DNA zit. Van aardappelpannenkoek tot crinkle frites. En van mini wafels tot rösties. Al die producten worden vervaardigd via een duurzaam productieproces. Met water worden de aardappels schoongemaakt, de hitte vanuit het productieproces wordt teruggewonnen en het minimale afval wordt verwerkt tot veevoer of wordt omgezet in groene energie. Dankzij cirkelirrigatie worden aardappels geproduceerd in de woestijn van Egypte. En de aardappelteelt voor de Chinese fabriek vindt volledig in eigen beheer van Farm Frites plaats. Innovatie gaat prima samen met duurzaamheid. Met ruim 400 telers wordt er samengewerkt om de aardappelteelt nog duurzamer te maken. De wereld van Farm Frites wordt beheerst door de aardappel, en wat je er allemaal mee kunt doen. Eenmaal terug bij de receptie knik ik op mijn beurt vriendelijk naar een groep Chinezen die staan te popelen om zaken te doen.

Website Farm Frites