Ga toch fietsen (naar je werk)

In m’n vrije tijd ga ik weleens met m’n vrouw fietsen. Eerst een mooie fietsroute uitkiezen via route.nl en vervolgens de fietsen op de fietsendrager achterop de auto. Eenmaal op bestemming bevestigen we de Iphone aan het stuur en volgen we via de app de route. Nederland is zo mooi! Fietsen betekent voor mij ontspanning, prachtige natuur en een gezellig terrasje.

Ook door m’n werk kom ik op prachtige locaties. Zo had ik een keer met Hans Stevens van De Verkeersonderneming een aantal zaken te bespreken op een locatie aan de rand van het Liesbosch in Breda. De tweede afspraak met Hans -op dezelfde locatie-, vertelde ik dat ik door hem op het idee was gekomen om recent met m’n vrouw die route te fietsen. Hans reageerde enthousiast en aanvullend begon hij te praten over fietsen naar het werk.

Column 62

Enigszins gereserveerd keek ik ‘m aan. Ik en fietsen naar het werk? Vergeet ik er nog bij te vertellen dat mijn fiets geen e-bike of racefiets is. Gewoon een mooie sportieve fiets. Toch zijn er steeds meer mensen die op de fiets naar het werk gaan. En zéker met een elektrische fiets kost het eigenlijk relatief weinig moeite. De Verkeersonderneming heeft een kortingsregeling waarmee automobilisten € 350,- korting krijgen op de aanschaf van een fiets, e-bike of e-scooter als zij die voortaan 2 dagen per week naar het werk gebruiken. En dan maakt het niet uit welke fiets je neemt: met dunne, dikke of normale banden en met of zonder speciaal stuur. Inmiddels hebben al duizenden mensen gebruik gemaakt van deze regeling. Ook maakt het niet uit waar je de fiets koopt. Interessant, want enerzijds ben ik de auto niet uit te krijgen en leer ik net het openbaar vervoer kennen (er gaat een wereld voor me open). Anderzijds is er misschien wel geen alternatief zo goedkoop als de fiets. Want tja, wat zijn je afschrijvingskosten nu helemaal? Misschien toch iets om mijn gedachten over te laten gaan tijdens een rondje fietsen.

Website De Verkeersonderneming

Website Route.nl

Fietsen naar je werk