Gerookte afrikaanse meerval op toast

Gerookte afrikaanse meerval op toast. Ik had het nog nooit op. U? Mijn vrouw en ik vonden het heerlijk. Lastig te omschrijven hoe dat smaakt. Iets tussen gerookte paling en makreel in. Ik had het meegekregen van Marcel Mos, de eigenaar van De Zalmforel. Weet u dat je bij hem heerlijke gerookte forel en meerval kunt kopen? Gewoon in onze Bernisse. En met mooi weer kun je er ook heerlijk buiten zitten en genieten van een kop koffie.

De Zalmforel is bij veel visliefhebbers uit heel Nederland een begrip, maar vreemd genoeg nog niet zo bekend in de eigen omgeving. Tijd voor ‘inspiratie op locatie’ dus. Al jaren geleden was er in De Bernisse een forellenvijver. Zo’n vijf jaar geleden zijn Marcel en Arianne Mos gestart met de Zalmforel. De forellen worden hier niet gekweekt, maar ingekocht vanuit Frankrijk. Als een klant komt vissen, koopt hij de forellen uit de bassins en worden ze toegevoegd in de forellenvijver.

Helemaal leuk zijn de kanjerdagen. Goed voor de teamspirit

Het leuke van vissen op zalmforel is dat deze vissoort een bepaalde sport geeft aan de hengel. De zalmforellen wegen ongeveer 1 kilogram en zijn tussen de 45 en 55cm groot. De vangst mag je meenemen naar huis. Heb je vissen gevangen, maar neem je liever een vers voorgepakte gerookte forel mee naar huis? Geen probleem. Bezoek aan De Zalmforel is geschikt voor individuen en voor groepen. Zeker tijdens bedrijfsuitjes is het leuk om gezellig de gevangen vissen met elkaar te BBQ-en. Goed voor de teamspirit. Helemaal leuk zijn de ‘kanjerdagen’. Op deze dagen wordt er op grote forellen van wel 4,5 tot 5 kg gevist. Een jongen van zes jaar ving de grootste forel van maar liefst 6,8 kilo. Toen hij met de vis op de foto wilde, moest hij worden geholpen door zijn opa. En met trots lieten ze zich vastleggen. Ook als je geen visser bent maar wel van vis houdt, kun je bij de Zalmforel terecht voor gerookte forel of meerval. Wij hebben ervan genoten. Marcel en Arianne verwelkomen u graag.

Website De Zalmforel