Hoe profileert Voorne-Putten zich als merk?

Rotterdam ontwikkelt zich als toeristenstad, maar ook onze regio laat graag van zich horen. Hoe profileert Voorne-Putten zich als merk? RTV Rijnmond maakte hier een mooi TV item over. De typische duinhuisjes van Rockanje kwamen in beeld. De sfeer was gezet. Bij het zien van die beelden dacht ik terug aan de tijd dat ik daar met mijn vader en moeder in de herfst kastanjes ging rapen.

Voorne-Putten is mooi. Eén generatie terug profileerde de Brielse Maas zich al met de term ‘watervreugd’. Twee generaties terug kon je voor 1 gulden 25 een boekje kopen met alle informatie over Oostvoorne. Dat was in 1930. Alles wat je als dagjestoerist wilde weten stond in zo’n handig boekje. Er is niets nieuws onder de zon.

Vijfentwintig jaar geleden sloegen campinghouders op Voorne-Putten de handen al ineen. Nog niet zolang geleden ging de VVV op in de Stichting Marketing OP Voorne Putten. En de belangenvereniging TOP Voorne Putten (toeristisch ondernemersplatform) heeft in twintig jaar tijd een behoorlijke groei doorgemaakt.

Maar al te graag willen ondernemers de mooie verhalen van Voorne-Putten vertellen: eiland van contrasten

Toch mag Voorne-Putten nog bekender worden. Daarom werken ondernemers, gemeenten, organisaties, musea, etc. nog verder samen om dit eiland als merk te profileren. We hebben hier immers ‘van alles’. Cultuurhistorie, watersport, vestingsteden, wandelen, fietsen; we kunnen het allemaal als een compleet pakket ‘verkopen’. Van uitwaaien op het strand tot een avondje uit bij een goed restaurant of theater De Stoep. Reclame hiervoor werpt haar vruchten af, want het aantal Belgen, Duitsers en dagjesmensen neemt toe.

Ook wereldwijd is er sprake van een enorme toename van het toerisme. Chinezen ‘veroveren’ niet alleen Amsterdam maar ook Rotterdam. Maar al te graag willen ondernemers ook aan hen de mooie verhalen vertellen van Voorne-Putten: eiland van contrasten. Zo deed RTL4 bijvoorbeeld in haar programma ‘Nederland heeft het’ onlangs nog verslag van hoe anders en verrassend Badhotel Rockanje is, met buitenzwembad en tafelbarbecues. Ernaast het bos met Schotse Hooglanders en een zeehondenopvang op beperkte afstand. Als je vanaf de A15 komt aanrijden is Voorne-Putten inderdaad verrassend anders. En dat gaan we met elkaar nog verder promoten.

Website TOP Voorne-Putten

Website Stichting Marketing OP Voorne-Putten