I’m dreaming of a White Christmas

Krijgen we dit jaar sneeuw met Kerstmis? Luiden we het nieuwe jaar in met ijs op de vaarten en sloten? Moeten we gaan rekenen op een strenge winter? Dat waren de openingszinnen van de kerstkaart die we van Cees & Lenie van Wijngaarden ontvingen. In het weekend van 9 en 10 december heeft het al behoorlijk gesneeuwd, maar met de huidige weersverwachting weten we nog niet of het daadwerkelijk een witte kerst wordt of dat het bij dromen blijft over een witte kerst.

Kerst. Een gezellige tijd. Met muziek van Chris Rea “Driving home for Christmas” of “White Christmas” door Ger Vos. Op YouTube kun je mooie kerstvideo’s van Ger bekijken. Dit is de tijd van de kerstmarkten, kerstpakketten of een kerstdiner met familie en vrienden thuis bij de open haard. Compleet met kerstboom met lichtjes.

May your days be merry and bright

Kerst is een boodschap van liefde, vrede en hoop. Het kerstverhaal vertelt ons dat het leven niet draait om wat je aan bezittingen hebt. Of wat je allemaal hebt gedaan. Of wat anderen over je zeggen. We zouden ons hierover zelfs geen zorgen moeten maken. Jezus leert dat het in Gods Koninkrijk niet gaat over je prestaties. Gods liefde kent geen voorwaarden. Met open armen wordt ieder mens ontvangen. Als je God wilt begrijpen, kijk dan naar Jezus. Het is een unieke boodschap in deze drukke wereld; het is een verhaal dat innerlijke vrede brengt.

Kerst is ook een tijd van genieten, bezinning en rust. Misschien bezoekt u wel één van de kerstvieringen die in onze regio georganiseerd worden. In elk geval is kerst een ideale gelegenheid om je te richten op dat waar het in het leven werkelijk om gaat. En hoe belangrijk goede relaties zijn. Iemand schreef op een kaartje: “Kerstmis nodigt ons uit om zelf voor anderen een ster te worden”. En dat is ook zo. Als we daarin groeien zal de wereld er in 2018 een stuk beter uitzien. Een prettig kerstfeest toegewenst! “I’m dreaming of a White Chrismas… May your days be merry and bright”.