Innovatie Award Zuid Holland Zuid

Het gaat gelukkig goed met de regionale economie. Door steeds betere samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs komt men op nieuwe en slimmere oplossingen. Er gebeurt veel op het vlak van innovatie. Om de competitie aan te wakkeren werd onlangs de Innovatie Award Zuid Holland Zuid georganiseerd.

Concurrentiekracht zit in kwaliteit en innovatie

Meer dan vierhonderd ondernemers zaten er in de zaal. Een tiental bedrijven deden mee aan deze competitie. De wedstrijd ging uiteindelijk nog tussen twee bedrijven. Wie zou er gaan winnen? Het prachtige bedrijf Veth Propulsion uit Papendrecht met nieuwe toepassingen op het gebied van aandrijving van schepen? Of het bekende ingenieursbureau IV-Infra uit Sliedrecht met passie voor techniek? De genomineerden waren flink aan elkaar gewaagd. Deze prestigieuze prijs ging uiteindelijk naar IV-Infra vanwege een slimme oplossing om de kwaliteit van bruggen te controleren. Teun Muller van de Werkgevers Drechtsteden was maar wat trots op deze uitslag en dit evenement. Ondernemers, bestuurders, schooldirecteuren en studenten: ze waren er allemaal. Studenten vertelden over bijzondere profielwerkstukken. Technische talenten wonnen leerzame superstages. Zó hoort samenwerking tussen ondernemers en het onderwijs te verlopen. Concurrentiekracht zit in kwaliteit en innovatie. En daar heb je goed onderwijs voor nodig. De hele avond was één grote inspiratierit. Er kwamen ideeën langs van een buizenpost voor containers tot energie opwekken uit de golven van de zee. En van robots die de binnenkant van grote olietanks schoonmaken tot allerlei digitale platformen. “Kom maar op met de toekomst”, denken velen.

Die slogan klinkt ook bij Arnout Monster uit Zuidland als muziek in de oren. Hij heeft altijd zijn eigen auto willen bouwen en doet dat nu samen met studenten van het Nuon Solar Team. Hun auto op zonne-energie legde 882 kilometer af in twaalf uur tijd. Over innovatie gesproken. Een wereldrecord! Studenten vanuit mechanica, elektro en aerodynamica zoeken gezamenlijk naar het optimum. Eigenlijk hadden ze ook moeten meedoen aan deze Innovatie Award Zuid Holland Zuid, want met hun project vormen ze niet alleen een inspiratiebron voor de auto-industrie, maar voor velen. Innoveren kun je leren. Kom maar op met de toekomst!

Website Innovatie Award Zuid Holland Zuid