Inspiratie = Motivatie

“Teamwork. Dat is wat je wilt hebben binnen je bedrijf”. Martin van Assendelft vertelt mij dat enthousiast. “Wij maken bedrijven weer bruisend”.

In no-time zitten we in een geanimeerd gesprek. We hebben elkaar een tijd niet gezien en gesproken. Martin is één van de pionierende en creatieve ondernemers die Nissewaard rijk is. Wie kent de St-Elisabethshoeve niet? Menigeen van ons ging daar vroeger een avondje uit. Nu is daar alweer twintig jaar M.Point Life Style Center gevestigd met ruim 30 medewerkers en zo’n 1.200 trouwe bezoekers.

In de haven draait alles om veiligheid, maar de mens zelf wordt weleens vergeten

Direct aangrenzend ligt het Grote Wiel. Een mooi meertje dat is overgebleven toen eeuwen geleden in de Gaddijk een gat was geslagen. Wat een sfeervolle omgeving hier! Vanhier loop of fiets je direct door Park Waterland of richting de Wolvenpolder en het Spui. Je zou niet zeggen dat je hier aan de rand van een woonwijk bent. Je waant je eerder in rustieke sferen. Fitnessen kun je overal, maar hier bij M.Point is er zorg voor mensen en helpen ze je om gezond en fit te blijven.

Martin ontvangt niet alleen mensen in zijn prachtige boerderij, hij zoekt ze ook op. Bijvoorbeeld in de offshore branche. Want het is zijn passie om mensen bewust te maken van hoe ons lichaam werkt, en wat er bijvoorbeeld met het lichaam gebeurt als je in de continue werkt. In de haven draait alles om veiligheid, maar de mens zelf wordt weleens vergeten. Een kraanmachinist drinkt minder water omdat hij dan minder vaak naar het toilet hoeft. Maar bij minder drinken neemt ook de concentratie af. En dat staat weer haaks op de veiligheid. Trots laat Martin mij een filmpje zien hoe hij offshore medewerkers traint op locatie. Inspiratie is motivatie. Het gaat om de juiste houding, geest en lichaam fit houden en je lifestyle aanpassen aan jouw werksituatie. Ook een burn-out heeft te maken met lifestyle. Positief denken, rust momenten creëren, suikerverslaving ontwijken en bewust met je gezondheid omgaan. Martin helpt graag mensen om zolang mogelijk fit te blijven. Met die insteek maakt hij bedrijven weer bruisend.