Inspiratie bij theetuin en B&B de Bonte Kip

Wethouder Dick Verbeek van Gemeente Brielle had me uitgenodigd om eens gezellig bij te praten op een idyllisch plekje aan het Brielse Meer. Ann Felix en haar dochter Annehilde van Eijmeren zijn twee jaar geleden begonnen met theetuin de Bonte Kip. Vorig jaar hebben ze het uitgebreid met een Bed and Breakfast. Inmiddels bij Booking.com gewaardeerd met een 9,9. Dick vond deze locatie een mooi voorbeeld van hoe mensen nog meer kunnen genieten van wat onze regio te bieden heeft. En hij had niets teveel gezegd.

Dit is een tussenstop die vast en zeker door velen van ons ontdekt gaat worden

Annehilde verwelkomde ons enthousiast en samen met Ann kregen we tekst en uitleg over de verschillende compartimenten van de theetuin. Hier kunnen de gasten heerlijk plaatsnemen in de ligstoelen op het grasveld of midden in de bloementuin. Ja, dit is geen straf om hier te vertoeven. Met mijn iPhone maakte ik een foto van een prachtige gezette lichtbruine kip met een schattig dito kuikentje huppelend ernaast. De kippen scharrelen hier over het terras.

Net terug van een afspraak uit Rotterdam was dit een mooi contrast tussen de stad en onze regio. En toch zo dichtbij. Als mensen door de regio fietsen kunnen ze hier in Zwartewaal (Maasdijk 12A) terecht voor een kopje thee met iets lekkers. Of voor koffie met een schitterend uitzicht. Dit is een tussenstop die vast en zeker door velen van ons ontdekt gaat worden. Fietsers en wandelaars kunnen er relaxen en met een versnapering naar de voorbij varende boten kijken. Wil je er een leuk boek bij? Ook dat kan, uit de Bonte Mini Bieb, een rijk gevulde boekenkast met daarop de tekst “Lekkere gebakken kippenkwoots. Ei… ei… en weer een bladzei”. Leuk verzonnen, dames.

Bent u er al geweest? Dit seizoen is de theetuin geopend tot 16 september 2017. Het is zeker de moeite waard om hier een keer van het Brielse Meer te genieten. Deze locatie leent zich bij uitstek voor arrangementen, sloepverhuur, ‘happen en trappen’, recepties, etc.
De Bonte Kip; van dit soort zaken mogen er meer op Voorne-Putten komen!

Website van De Bonte Kip