Koffie drinken en kennis delen

De oranjeloper lag uit, met aan weerszijden dikke oranje koorden. We voelden ons als klant direct welkom. Nou we hadden er zin in, want George van Kralingen en ik wilden even gezellig met elkaar bijpraten onder het genot van een goede kop koffie. Dat kan bij Kaldi.

We werden enthousiast verwelkomd door de gastvrouw. Eigenaar Ernst van Werkhoven heeft goed begrepen dat medewerkers het verschil maken. “Eerst eens even genieten hier”, zei George. “Kijk eens wat een mooie koffie-apparaten! Van Jura tot ECM. Veel mensen hebben zo’n apparaat als sieraad in de keuken”. Inmiddels werd onze cappuccino geserveerd met een hartje erop. “Dit is geen straf”, zeiden we tegen elkaar. Wat een prachtige zaak hier in het winkelcentrum in Spijkenisse. “Dit is het antwoord op de supermarkt”, vertelde George, “namelijk: diep gespecialiseerd”. Hij heeft gelijk. Aan de wand zagen we tal van koffiesoorten uitgestald. Van Braziliaanse tot Javaanse koffie. En van koffie uit Ethiopië tot de Medellin Espresso. We schoten in de lach, want de naam Medillin is ook de naam van een bekend drugskartel…

“Nou, mevrouw, niks teveel gezegd, hoor! Het was heerlijk!”

Aan de lezerstafel zit een moeder hardop aan één van haar kinderen voor te lezen. Het is gezellig. Een complete zaak ook. Met alle soorten kruidenthee tot koffie met diverse sterktes tot vol en rijk. Gelukkig gaan de zaken goed bij Kaldi. Binnenkort betrekken ze ook de naastgelegen unit erbij. Terwijl ik afreken roept een andere vertrekkende klant tegen onze gastvrouw: “Nou, mevrouw, niks teveel gezegd, hoor! Het was heerlijk!”.

Column 47

Koffie drinken en kennis delen. Je kunt hiervoor niet alleen bij Kaldi in het centrum terecht, maar ook aan de Maasboulevard zit een topper. Doppio Espresso. Weer net even anders. Meer open. Nog meer licht. Compleet met oplaadpunt voor uw elektrische fiets. Dat heeft eigenaar John Paap goed geregeld. Koffie is chemie. “Dat moet hier in de Haven toch aanspreken” grapt George. Op de lezerstafel ligt het magazine “The Amsterdam Coffee Festival”. Met zaken als Kaldi en Doppio kunnen we zoiets ook hier op Voorne-Putten organiseren!