Lifestyle Boulevard Nissewaard!

Eigenlijk is hij nog niets veranderd. Nog steeds enthousiast, scherp en gedreven. Dat was al zo toen we samen in de bus naar de Detailhandelschool in Vlaardingen reden en dat is jaren later nog steeds zo: als eigenaar van Woonboulevard Spijkenisse. Wat hebben we samen veel gelachen. Van sollicitaties op locatie in Vlaardingen tot de verkoop van tuinmeubelen aan mijn vroegere buurman. Zeg je Spijkenisse, dan zeg je Brandie Roobol. Hier begon hij zijn eerste zaak. Jaren later gaf hij samen met zijn broer opdracht aan Groeneweg Bouw en architect Van der Leur Vermeer om de Woonboulevard Spijkenisse te ontwikkelen.

De winkeliers koppelen hun traditionele aanbod aan nieuwe trends en aan nieuw koopgedrag

Dit woonwinkelcomplex bedient ons eiland met ruim 150.000 inwoners en een kleine 70.000 woningen. Het is opvallend te noemen dat Woonboulevard Spijkenisse floreert, ondanks het huidige economische klimaat in combinatie met de groeiende aankopen via internet. Wat ze goed doen, is dat ze mee innoveren met het veranderend koopgedrag van de consument. Daarom ontwikkelt de woonboulevard zich meer tot een lifestyle boulevard, waar internet verder wordt geïntegreerd en meer wordt ingespeeld op beleving. Een succesvolle samenwerking dus tussen 24 woonwinkels en horeca. Feitelijk is het één groot woonwarenhuis met allerlei specialisten. Het complex bestaat zes jaar, telt in totaal 40.000 vierkante meter aan vloeroppervlak en heeft 500 gratis parkeerplaatsen.

De winkeliers koppelen hun traditionele aanbod aan nieuwe trends en aan nieuw koopgedrag. Winkelen wordt immers steeds meer een dagje uit. Zo komt er een betere koppeling met online, bijvoorbeeld door het plaatsen van internetzuilen in de winkel zelf. Ook het wereldrestaurant De Watertuin is een daverend succes. Te midden van de koikarpervijvers, ruime volières en weelderige bomen kunnen bezoekers hier terecht, met een keuze uit diverse internationale keukens. Op de woonboulevard komen ook meer live-evenementen en leisure-activiteiten. Kortom: het wordt een complete lifestyle boulevard. Met dit complex heeft de entree van Spijkenisse via de Hartelbrug veel meer allure gekregen. Brandie, welke leuke ideeën heb je om de poortfunctie van Spijkenisse via de Spijkenisser brug te verfraaien?

Column 20

Woonboulevard Spijkenisse