Maasvlakte volop in ontwikkeling

Heeft u recent al een bezoek gebracht aan de Maasvlakte? Het is zeker leuk om dat een keer te doen, want dit gebied is sterk aan verandering onderhevig. Tien jaar geleden was de Tweede Maasvlakte nog een zee van 17 meter diep.

Een tijdje terug keek ik vanuit de bovenzaal bij Futureland naar de diverse sleephopperzuigers, die zand opspoten voor de realisatie van Maasvlakte2. Twee jaar geleden opende Koning Willem Alexander de nieuwe APM terminal en als je nu opnieuw vanuit Futureland kijkt, dan zie je die APM Terminal in het tijdperk van maximale automatisering volop actief. Een mooi en boeiend gezicht.

Naar verwachting is de Tweede Maasvlakte over bijna 15 jaar volledig ingericht. Met 20 vierkante kilometer is het zo groot als Schiphol. Het is nu de tijd dat je van de diverse ontwikkelingen kunt genieten. Op dit moment wordt volop gewerkt aan het Stenenbaakplein, de verbinding tussen de Groene Kruisweg ter hoogte van het Brielse Meer en de N15 richting de Maasvlakte. Dit voorjaar is ter hoogte van het Slufterstrand Maasvlakte Plaza Truckparking geopend. Ruim 350 trucks kunnen hier beveiligd parkeren. Het is de meest moderne truckparking van Nederland. Hier kunnen truckers overnachten en een hapje eten in het nieuwste en mooiste restaurant van Routiers. Volgens vrachtwagenchauffeur Nico Klok is dit Plaza een walhalla voor chauffeurs. En niet alleen voor beroepschauffeurs, evengoed voor de zakenman en de dagtoerist. In dit gezellige restaurant met een warme inrichting, kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner maar natuurlijk ook gewoon voor uw kopje koffie met iets lekkers.

De Maasvlakte kunt u per auto, maar natuurlijk ook per fiets bezoeken. Via Route.nl kun je bijvoorbeeld een leuke fietsroute downloaden langs enerzijds de zeldzame vogels rond het Oostvoornse Meer en anderzijds langs de grote containerschepen op de Maas. Natuur en industrie liggen hier zij aan zij. Zoekt u wat meer spanning, breng dan gelijk een bezoek aan Schietbaan Europoort van Ad van Dijk, want kleiduiven schieten is volgens zijn motto ‘een raak alternatief’.