De Nieuwe Wereld op Kickersbloem 3

Samen drukten ze de rode knop in. Dit officiële startsignaal kondigde de verkoop van de eerste verzameling percelen aan. Investeerder Hans Borstlap en wethouder Margriet den Brok van gemeente Hellevoetsluis deden dat onder geruime belangstelling van diverse ondernemers en bestuurders. Vanaf 2003 kocht Borstlap grond van boeren op om een bedrijventerrein te ontwikkelen. Na 6 wethouders en 5 burgemeesters verder, was voor een glunderende verkoopmanager Ton van der Schelde en zijn team eindelijk het moment aangebroken om de officiële verkoop te starten.

Het project is niet zonder slag of stoot gegaan. Jarenlang is er overleg met de Gemeente Hellevoetsluis geweest om van landbouwgrond 73 hectare bouwgrond voor bedrijven te ontwikkelen. Veertien jaar verder kan nu eindelijk met de bouw gestart worden. Wanneer Kickersbloem 3 straks compleet gevuld is, zullen er ongeveer 250 bedrijven zitten die samen werk bieden aan direct en indirect meer dan 3.500 medewerkers. En dat is goed voor onze regio.

Vernieuwing en innovatie zijn de sleutelwoorden voor Kickersbloem 3. Niet voor niets werd de aftrap georganiseerd bij Jacob den Bakker, één van de meest innovatieve ondernemers in onze regio. Oud minister Vermeend hield een pleidooi voor de komst van bedrijven die niet kijken naar morgen maar naar overmorgen. Hier ‘op de grond van Hans’ mag wat hem betreft een soort Silicon Valley ontstaan. “We moeten voor een snelle internetverbinding niet 4G aanleggen, maar 5G. Hier moeten we niet energieneutraal bouwen, maar energie plus. De toekomst is aan robotica: drones leveren straks de pakketjes af”. Vermeend is als ‘special envoy’ voor de regering wereldwijd actief op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen, zodat het bedrijfsleven in Nederland daar haar voordeel mee kan doen. Succesvolle jonge ondernemer Jesse van Doren benadrukte deze visie. Jesse is wereldwijd actief van Silicon Valley tot Tel Aviv. En van Geervliet tot Japan. Ook volgens Jesse mag Kickersbloem 3 een verzameling van moderne bedrijven worden, want de ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Het team van Kickersbloem 3 staat gesteld om ondernemers optimaal te faciliteren. Ton, heel veel succes!