Participanten gezocht voor Fluisterboot Bernisse

Het duurt te lang. Iedereen is goed bedoeld bezig, maar er zit geen gang in. Het is alweer vier jaar geleden dat de nota ‘Beleef en Bereik Bernisse’ in de raadsvergadering werd besproken en vandaag de dag is er nog niets veranderd.

Aan ons College ligt het niet en ook niet aan TOP Voorne-Putten; maar als ondernemers geen statement maken gebeurt er niets. Al jaren staat La Campagne leeg, terwijl Plaszicht vroeger een ‘wereldtent’ was. Het recreatieschap begrijpt het niet. De makelaar die er het meest voor denkt te ontvangen krijgt de opdracht, terwijl er 365.000 euro kosten koper voor wordt gevraagd plus erfpacht voor de grond. Daar komen nog een paar ton verbouwingskosten bij. De ondernemer die daar instapt tekent op voorhand zijn faillissement. Het moet anders. Het recreatieschap moet worden opgeheven en de grond terug naar de gemeente. Vervolgens kan het gemeentebestuur samen met TOP Voorne-Putten vaart maken.

Voor de ondernemers Robert Broos van De Pannekoekenbakker, Casper Kleijwegt van Bootverhuur Bernisse en Fred Lorsheijd van Wijngaard De Agthuysen is dit reden om ‘gas te geven’. Ze hebben de werkgroep Fluisterboot Bernisse opgericht. Vorige week hebben we met zo’n 30 personen een eerste proefvaart gemaakt met de fluisterboot De IJsvogel, welke normaal in de regio Spijkenisse vaart, maar nu voor deze keer dus in de Bernisse. Aan wethouder Martijn Hamerslag zal het niet liggen. Hij voer als tiener al met een opblaasboot over de Bernisse en wat hem betreft ontwikkelt dit gebied zich als hotspot voor e-vaartuigen. De vrijwilligers van de fluisterboot staan al te popelen om ook in de Bernisse te varen. Van themaroutes tot leuke groepsarrangementen. Tijdens deze proefvaart gaf Ruud Dekker tekst en uitleg over de rijke geschiedenis van de Bernisse en Fred Lorsheijd vond het tijd voor een proeverij van zijn streekproducten. De wijn van eigen bodem proeft veel beter dan verwacht; eigenlijk verrassend lekker. Twee en een halve ton kost zo’n fluisterboot met 50 zitplaatsen. We zoeken participanten voor kleine en grote bedragen. Crowdfunding heet dat tegenwoordig. Doet u gezellig mee?