Pols Groep: Innoveren & Vernieuwen

Sinds anderhalf jaar heeft hij de leiding over het prachtige familiebedrijf Pols Groep. Wie kent deze onderneming niet? In ruim tachtig jaar uitgegroeid van aanvankelijk een kwekerij tot al jaren een schitterende technische handelsonderneming. Piet van der Pols en zijn 70 medewerkers werken in en vanuit hun prachtige pand langs de Stationsweg in Zuidland, aan de rand van de Bernisse.

Het bedrijf is groot geworden door eersteklas machines en service met een smile. In vier generaties tijd staat hier in Nissewaard een prachtig eigentijds bedrijf, helemaal klaar voor de toekomst. Opa Teun zie ik nog met z’n pet op naar z’n werk gaan. Cees en zijn broers lieten het bedrijf verder groeien en bloeien. Onlangs stond (klein)zoon Piet met flair op het podium in De Stoep zijn verhaal te vertellen.

De wereld zit vol uitdagingen, dus grijp je kans

Innoveren, vernieuwen en service zijn de sleutelwoorden. Toen overgrootvader Cees naar Zuidland kwam stonden er nog boomgaarden aan de Stationsweg. De eerste freesmachine die werd aangeschaft staat nu nog in de patio van het kantoor. Als je over de dijk komt aanrijden zie je vanuit de verte de prachtige machines pronken, die door het bedrijf verkocht worden. Van compacte tractoren, grasmaaiers, golf machines en puinbrekers tot machines die afval scheiden. Het gaat niet alleen om de verkoop. De bedrijfscultuur is: ‘vrijdagmiddag een storing, is vrijdagavond weer gerepareerd’. Daarnaast blijft Pols Groep innoveren. Bijvoorbeeld met infrarood techniek om automatisch en niet meer handmatig afvalstromen te scheiden.
Bij het ondernemerschap maak je leuke dingen mee. Zo wilde Pols Groep destijds importeur worden van het Koreaanse merk Kioti. Vader Cees moet vast gedacht hebben: “De wereld zit vol uitdagingen, dus grijp je kans”. Ze vlogen met de Koreanen in de helikopter van de bekende ondernemer Hennie van der Most over de Rotterdamse regio en het ijs was gebroken. Vader Cees van der Pols, je mag trots zijn op wat jij met jullie team hebben gerealiseerd èn op jouw zoon Piet, want onder zijn leiding zal jullie prachtige bedrijf verder groeien en bloeien. Piet en het team: succes!

Website Pols Groep