Santé, bonheur, champagne à toutes heures!

De rode loper lag uit en de muziek stond al klaar. Veel loyale klanten waren van de partij om de jubilaris en zijn team te feliciteren. Daar moest natuurlijk op authentieke wijze op geproost worden middels… : de sabrage. In de tijd van Napoleon paste de cavalerie deze methode toe tijdens het vieren van overwinningen. We hebben het over het sabreren van champagne.

En een overwinning hadden we te vieren! Een ware prestatie om in 25 jaar een prachtig uitgebreid klantenbestand op te bouwen door continue topkwaliteit te leveren. Ruud Hoogendoorn en zijn team werden van harte gefeliciteerd met het 25 jarig bestaan van toprestaurant De Hoecksack in Heenvliet. Een begrip in de regio. De champagnefles werd bij de voet gehouden, de kurk van het lichaam weg. En alle bezoekers eromheen. Behendig nam Ruud de sabel ter hand en liet hem in no-time langs de hals van de fles gaan, tegen de onderkant van de rand rond de opening. In koor klonk het: “Santé, bonheur, champagne!”. Gezondheid, geluk, champagne op alle uren!

ruud-hoogendoorn sambreren ger-vos-en-ruud-hoogendoorn

Het schouwspel van het sambreren van de champagne paste helemaal bij de entourage van de historische Markt van Heenvliet en het schitterende pand (anno 1563) van de Hoecksack zelf. Buurman Gijs Lamaison van den Berg, de huidige heer van Heenvliet, genoot ervan, samen met tal van andere genodigden. Nu even geen bekende mosterdsoep met brie, carpaccio van runderlende met parmezaan of Ierse ossenhaas in ganzenvet, maar deze avond live muziek van niemand minder dan Ger Vos, als een soort generale repetitie van zijn totaal uitverkochte concert op 28 november in het Nieuwe Luxor. De sfeer zat er goed in. Topbediende Christa zorgde samen met haar collega’s dat het de aanwezigen aan niets ontbrak. “Iemand nog dorst?” grapte Ruud Hoogendoorn –the day after- op Facebook. Met honderden felicitaties en reacties, waaronder zelfs uit Argentinië, lieten zijn trouwe klanten weten bijzonder trots te zijn op Ruud en zijn team van De Hoecksack. Ruud, van harte, kerel!

column-79