Welkom in de tuin waar het nooit regent

De kennismaking met de twee jonge ondernemers zie ik nog voor me. Xu en Zhiyong namen me enthousiast mee in hun plan voor een succesvolle Watertuin in Spijkenisse.

Mensen verbinden via lekker eten, dat is het hogere doel van de Watertuin

Ik word blij van ondernemers die ‘het snappen’. Ze presenteerden een goed doordacht plan en ik voelde ook intuïtief aan dat deze twee jonge ondernemers -van nu 26 en 27 jaar- er een succes van zouden gaan maken. Nu, al binnen anderhalf jaar na de opening, is Watertuin Spijkenisse een begrip in onze regio. Wethouder Christel Mourik opende deze zaak op 2 april 2015. Eigenaar van de Woonboulevard Spijkenisse -Brandie Roobol- zag allang het totaalconcept voor zich. Watertuin is een restaurant met een uniek concept. Mensen verbinden via lekker eten, dat is het hogere doel van de Watertuin. Voor familie en gezinnen met kinderen, een bedrijfsuitje, teambuilding tot vrijgezellenfeest. Ontbijt, lunch en diner; in de Watertuin kan het allemaal. Eigenaren Xu Dong Sun en Zhiyong blijven innoveren en perfectioneren. En met resultaat. Wekelijks bezoeken gemiddeld 3.000 (!) mensen deze prachtige zaak.

column-70

Bijna de gehele 1e verdieping boven de winkels van Roobol, Keukenconcurrent en Lampidee is getransformeerd en gerestyled tot een natuurlijke en sfeervolle culinaire oase. De opvallende hoge, rustieke entree met houten lambrisering en palmen lokt je al snel naar boven. Binnen valt het centraal gelegen, verhoogde houten paviljoen meteen op. Door sfeervolle hanglampen aan de houten balken waan je je direct in een oosterse ambiance. Het stijlvolle houten paviljoen is gebouwd op een vijver met diverse koikarpers die de gasten kunnen voeren met speciaal koikarper voer. Compleet met 60 medewerkers is Watertuin Spijkenisse weer zo’n bedrijf waar Nissewaard trots op mag zijn. Het bedrijf groeit en bloeit en heeft inmiddels vijf vestigingen. Er wordt sterk ingezet op marketing. “Elke euro aan marketing is geen verspild geld” is de visie van Xu.

Waar houdt u van? Pizza, vis, sushi, vlees, vegetarisch of van lekkere poffertjes? De Watertuin heeft het allemaal. Van chocoladefontein tot kaasplank. Welkom in de tuin waar het nooit regent.

watertuin_spijkenisse-18-a900x525

Website De Watertuin