Zuytland Buiten

In de verte was de tent van RTV Rijnmond al goed zichtbaar. 93,4 FM. Even was het terrein van De Pannekoekenbakker omgebouwd tot een heus radiostation. Presentator Ruud de Boer was positief verrast over het contrast tussen de haven en De Bernisse. Hij had zojuist met een elektrische boot over De Bernisse gevaren en was verbaasd over het heldere schone water. Wat een prachtig gebied! RTV Rijnmond was er op uitnodiging van de grondlegger van Zuytland Buiten, Anjo Booda.

Zo’n 10 jaar terug is Zuytland Buiten gerealiseerd. Een prachtig park naar het ontwerp van architect Matthijs Zeelenberg. Het park is eigendom van Lindeloof Vastgoed uit Hellevoetsluis. De koper van de eerste recreatievilla was een huisarts uit Helmond. Bijna alle eigenaren van een recreatievilla hebben een balans gevonden tussen eigen gebruik en verhuur. Inmiddels is de verkoop van de 3e fase van Zuytland Buiten van start gegaan. Van een 2 tot 4 persoons visserslodge tot een 12 persoons familiehuis. Straks staan er ruim 150 prachtige recreatievilla’s aan het water.

Beleef en Bereik Bernisse in uitvoering

Wethouder Martijn Hamerslag -zelf net terug van een vakantie Curacao- kwam in zijn jeugd al graag zwemmen in De Bernisse, evenals Sandra den Adel van het Recreatieschap. Met elkaar waren we het erover eens dat De Bernisse nu al prachtig is en dat het nog veel potentie in zich heeft om verder te groeien en te bloeien. Robert Broos van De Pannekoekenbakker heeft al allerlei plannen om in het verlengde van zijn zaak een ‘Leisure Island’ te ontwikkelen. Dat is ook goed voor de plaatselijke werkgelegenheid. Nu al werken er bijvoorbeeld zo’n 40 jonge parttimers uit de eigen omgeving.

Michiel de Leeuw van Weenen maakte met een drone de prachtigste beelden voor een promotiefilm van De Bernisse. Bart Overgaauw twitterde aanmoedigend: “Beleef en Bereik Bernisse in uitvoering!”. En dat klopt. Want het recreatieschap gaat mooie aanlegsteigers plaatsen voor elektrische vaartuigen. Op de achtergrond zag ik Ad Warning goedkeurend knikken, genietend van een heerlijke pannenkoek. Op een succesvolle afronding van Zuytland Buiten!

Column 17

Website Zuytland Buiten